← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen

Amarone Valpolicella DOC 750ml 2013

Amarone Valpolicella DOC 750ml 2013

€ 67,65 Incl. € 11,74 btw
Beschikbaarheid:
99
Levertijd:
1-2 dagen
  • Ons team staat voor u klaar!
  • Klantenwaardering 9.5/10

Amarone della Valpolicella
Klassieke reserve DOCG

deze amarone wordt verkregen met behulp van de Corvina, Corvinone en Rondinella druiven en de traditionele wijnbereidingstechnieken en het delicate drogen van de druiven. Lange rijping in grote eikenhouten vaten geven een karakter met een grote balans, complexiteit en elegantie die direct herkenbaar is. Het vertegenwoordigt de volledige manier van de Veronese wijnbereidingstraditie en hernieuwt hierin de meer dan honderdjarige geschiedenis van de familie.

Robijnrode kleur met granaatreflecties. De olfactorische impact van kersenjam, gedroogde roos en pittige kruiden is elegant en complex. In de mond is het warm en zacht, met een geweldige structuur, met een hoog alcoholgehalte in evenwicht gehouden door een fluweelzachte tannine en een elegante zuurgraad en frisheid.

classificatie
Amarone Classico van Valpolicella


Benaming van oorsprong en gegarandeerd


bodemsamenstelling
Heuvelachtige, kleiachtige - kalkrijke grond


druivensoort
Corvina 75%, Rondinella 10%, Corvinone 15%
oogst tijd


Midden september

wijnstokken
Guyot - 5600 planten / ha

oogst, vinificatie en veroudering
Eind september vindt een vroege oogst plaats van de beste druiven van de wijngaarden van Arbizzano di Negrar in de Valpolicella Classica. De druiven worden handmatig geselecteerd en geoogst in kratten en vervolgens 4-5 maanden gedroogd in de oude hokken op bamboe en hout in een beschermde maar luchtige omgeving. Tegen het midden van januari, als de suikerconcentratie is bereikt (nadat de trossen 40-50% van hun gewicht hebben verloren), worden de druiven geperst en laten ze ongeveer 25-30 dagen fermenteren bij gecontroleerde temperaturen. Na het persen volgt het decanteren en plaatsen in eikenhouten vaten met een grote capaciteit waar malolactische gisting plaatsvindt. Na bijna 5 jaar wordt het gebotteld voor een verdere minimale rijping van 6 maanden.


Tenuta Santa Maria di Gaetano Bertani 15% VOL.
SERVEERTEMPERATUUR 15 ° -18 ° C


Uitstekend bij gebraden vlees in het algemeen, wild, gestoofde Amarone, stoofpot, lam, hartige kaas, Monte Veronese kaas

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Tags

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Tags

Schrijf een recensie

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte van Vino & Zo nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief