← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen

Grimaldi Groppone Wijnen

 

De geschiedenis van de familie Grimaldi vindt zijn oorsprong in de boerenwortels van de Langhe, in de Talloria-vallei, aan het begin van de negentiende eeuw, toen tussen de rijen tarwevelden groeiden en elke boerderij, naast de kelder, de stal in welke hoofden van fijne Piemontese Fassona werden grootgebracht. . Nonno Giuseppe cultiveerde uitstekende Dolcetto-druiven, de belangrijkste wijnstok van het Diano d'Alba-gebied, die hij na de oogst op de wagen laadde en ze naar de Alba-markt bracht, waar ze door de wijnmakers werden gekocht.

Na de oorlog begon Giuseppe's zoon, Carlo Grimaldi, onder de familienaam te bottelen. Er werd begonnen met de modernisering van de boerderij en de rationalisering van de wijngaarden om de variëteiten van de inheemse wijnstokken te verbeteren en de kwaliteit van de geproduceerde wijnen te verhogen. Met een vooruitziende blik en intuïtie begreep Carlo het belang dat de Nebbiolo-druif zou spelen in de Piemontese oenologie en vervolgens in de internationale. Het was in de vroege jaren 1950 dat de eerste jaargangen van Barolo en Barbaresco werden gebotteld, die vandaag nog steeds de topwijnen van de wijnmakerij vertegenwoordigen en Grimaldi tot een historische realiteit van hun fantastische wijnen maken.

Al vier generaties lang heeft de familie Grimaldi de beste wijngaarden van Langhe en Roero gecultiveerd en de meest prestigieuze wijnen van het gebied gebotteld: Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba, Dolcetto di Diano d'Alba en Dolcetto d'Alba, Barbera d' Alba, Roero Arneis, Gavi, Moscato d'Asti en Langhe Chardonnay.

Onze wijnen zijn het resultaat van zorgvuldig werk in de wijngaard, de inspanning, ervaring in de kelder. en traditie . Typische, geurige wijnen, smaakvol en elegant zonder ooit de eenvoud en het drinkgemak te vergeten.

In meer dan een eeuw werk in de wijngaarden, zorgvuldig met de aarde en  wijnstok, hebben de Grimaldi's de meest geschikte gebieden in de regio leren herkennen. Deze hebben verbeterd door de beste variëteiten te planten in relatie tot bodem, hoogten, microklimaat en blootstellingen .

Tegenwoordig produceert de wijnmakerij Diano D'Alba een breed scala aan typische wijnen, een directe productie van de buitengewone wijnvariëteit en van een uniek terroir, erkend door Unesco als werelderfgoed.

                                                           

  

Sorteren op

11 products

11 products