← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen

Rinaldi Piemonte Wijnen

Wijnbedrijf RINALDI VINI  is gevestigd in Ricaldone, op de heuvels van Alto Monferrato in de buurt van de stad Acqui Terme.  Het ligt in het centrum van een van de meest prestigieuze gebieden in het zuiden van Piemonte, waar wijnen kostbaar zijn en over de hele wereld worden gevierd.

Een beetje geschiedenis


De oorsprong van Ricaldone, een stad gelegen op de heuvels van de Alto Monferrato, gaat terug tot de periode waarin de Longobarden de Po-vallei veroverden.  De naam Ricaldone is samengesteld uit Runcus (doornstruik, plaats om te bewerken) en Ald (waarschijnlijk het Duitse hoofd van de militaire groep die de gebieden bezette);  vandaar Runcus Aldonis waarvan Ricaldone.  Het gebied werd daarom geclassificeerd als "Aldo's bush".  De wijngaarden zijn een fundamenteel onderdeel van het landschap, mede dankzij een gelukkige combinatie van klimatologische en bodemkenmerken die de teelt van verschillende druivenkwaliteiten bevorderen.

Onze familie

Het bedrijf Rinaldi Vini werd in 1961 opgericht door Oreste Rinaldi, de vader van Andrea.  Vandaag de dag wordt de activiteit voortgezet door zijn zoon Andrea.  Al meer dan veertig jaar "signeren" de Rinaldi's wijnen die zijn verkregen uit hun eigen wijngaarden (20 hectare), met wijnstokken op bijzonder geschikte posities in de heuvels. Vanaf deze heuvels kunt u genieten van  panorama's en ongerepte natuur.

Onze wijnen

Moscato, Brachetto, Dolcetto, Cortese, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Barbera en Rosè: ons assortiment wijnen zijn in wat we hopen prachtig en van uitstekende kwaliteit.  Onze inzet is om de traditie van productie te behouden door deze te combineren met de modernste technologieën, om u altijd de best mogelijke producten aan te bieden. Van uit onze kelder willen we alleen wijnen die herinnerd worden, wijnen die verbonden zijn met herinneringen en de mooiste momenten.  Probeer ze!

Onze wijn makerij is uitgerust met geavanceerde machines in strikte overeenstemming met de Piemontese wijnbereidingstradities.  Er is ook een proeflokaal voor het ter plaatse proeven van Rinaldi-wijnen, uitzonderlijke ambassadeurs van een gebied, Monferrato, dat een van de kleine tot grote thuislanden is waar de mythe van de Piemontese oenologie elke dag opnieuw leeft.


visita in cantina Rinaldi Vini

Sorteren op

17 products

Loading

17 products