← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen

Matelica Wijnen van Tenuta Piano di Rustano

 

Tenuta Piano di Rustano ligt in de hoge Macerata-landen, in een heuvelachtig gebied waar het koude klimaat van de Apennijnen die Midden-Italië doorkruisen deels wordt verzacht door de nabijheid van de Adriatische Zee. De sterke temperatuurschommelingen tussen dag en nacht, kenmerkend op een hoogte van 400 meter boven zeeniveau, beïnvloeden de biologische activiteit van de wijnstok en bijgevolg de kwaliteit van de geproduceerde wijnen.


De gronden van het landgoed worden, naast de productie van wijn en honing, ook gebruikt voor traditionele landbouw. Er wordt een uitstekende kwaliteit olijfolie geproduceerd. Er zijn verschillende bosgebieden en een deel is ook bebouwd met walnoten en kersenbomen.


Het is de moeite waard om het verhaal te vertellen van de oudste wijngaard op het landgoed, ongeveer 70 jaar oud en gemaakt met een oude variëteit van Malvasia. Het is gelegen op de top van een heuvel op een luchtige en zonnige locatie op een zanderige en bijzonder doorlatende grond, ideale omstandigheden voor de Malvasia-druif die zo'n lange levensduur mogelijk hebben gemaakt. Bestaande uit rijen van 1.65 m uit elkaar, het is niet mogelijk om er met trekkers in te rijden. Alle processen worden daarom strikt met de hand uitgevoerd, van het verzamelen van de gesnoeide scheuten tot de koper- en zwavelbehandelingen, van het maaien van het gras tot de oogst, uitgevoerd met de hulp van "porters", arbeiders die de druiven vervoeren met de hand naar de bovenkant van de rijen waar het vervolgens door de tractor wordt geladen.
De kelder bevindt zich op de begane grond van het Piano di Rustano-gebouw, ongeveer

Sorteren op

7 products

7 products