← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen

Pràgal Igt Veneto 750 ml 2018

Pràgal Igt Veneto 750 ml 2018

€ 14,95 Incl. € 2,59 btw
Beschikbaarheid:
100
Levertijd:
1-2 dagen
  • Ons team staat voor u klaar!
  • Klantenwaardering 9.5/10

Pràgal
Igt Verona

een fruitige en kruidige blend van corvina, merlot en syrah die volledig tot uiting komt in ons wijngebied en intrigerend door zijn aangename elegantie en belangrijke structuur. Afkomstig uit wijngaarden met een lage opbrengst, wordt het gevinifieerd met verse en gedeeltelijk gedroogde druiven, na langdurige maceratie en fermentatie. Gevolgd door rijping in grote eikenhouten vaten in onze oude kelder in Arbizzano di Negrar.

Ondoordringbare kleur, robijnrood met lichte granaattinten en violette reflecties. Intrigerend aroma met afwisselende percepties van rood fruit in jam, gedroogde roos en zwarte kersen met meer complexe sensaties van donkere kruiden, tabak en zwarte peper. Onthullend, warm en zeer zacht, met een briljante zuurgraad en zachte en onthullende tannines die een geweldige structuur en persistentie harmoniseren.

classificatie


Rosso Veronese - Typische geografische aanduiding

productiegebieden
Klassieke Valpolicella in Novare di Negrar en Val d'Illasi 16 kilometer ten oosten van Verona


bodemkenmerken
Voornamelijk kleiachtig met diepere mergellagen van kalksteen
verscheidenheid. Corvina Veronese, Merlot en Syrah van drie verschillende klonen

Corvina met Guyot 5600 wijnstokken per hectare Merlot en Syrah worden in plaats daarvan geplant op 9500 wijnstokken per hectare


plantjaar
1991/1993


productie filosofie
Het karakter van het Veronese grondgebied tot uiting brengen door middel van Corvina en de twee internationale variëteiten van Merlot en Syrah.


agronomisch beheer
Dankzij de moderne hogedichtheidsinstallatie wordt meer dan 80% van het beheer mechanisch uitgevoerd. De wintersnoei, de selectie van de knoppen en een deel van de oogst gebeurt handmatig. Ook bij het streven naar duurzame landbouw is een belangrijke vermindering van het gebruik van chemicaliën bereikt.


oogst, vinificatie en veroudering
De variëteiten Merlot en Syrah worden na het bereiken van volledige rijpheid in de tweede helft van september geoogst. De vinificatie wordt uitgevoerd met maceratie op lage temperatuur en thermisch gecontroleerde fermentatie. Na het persen wordt de malolactische gisting voltooid in stalen tanks. In de eerste tien dagen van oktober wordt de corvina met de hand geplukt en vervolgens in de droogkamer gelaten om gedeeltelijk te drogen met constant gecontroleerde temperatuur en vochtigheid. De vinificatie, op basis van de oogst, vindt half november plaats, zodra de druiven gedeeltelijk zijn gedroogd.
De fermentatietemperatuur schommelt tussen 23 en 28 ° C en de maceratieduur is ongeveer 20/30 dagen, afhankelijk van de kenmerken van de druif. Na het persen rijpt de wijn gedurende zes maanden in grote eikenhouten vaten en een klein percentage in barriques met de daaropvolgende malolactische gisting. Na 6/7 maanden wordt de corvina gemengd met de bases van Merlot en Syrah, gevolgd door een verdere verfijning in de fles.

Santa Maria landgoed door Gaetano Bertani 13,5% VOL.
SERVEERTEMPERATUUR 15 ° -18 ° C


Bijpassende wijn Pasta en lichte risotto, carpaccio van kalfs- en vlees. Gebakken vis met verse tomatensaus en gegrilde schaaldieren. Licht en matig gekruide kazen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Tags

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Tags

Schrijf een recensie

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte van Vino & Zo nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief