← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen

Valpolicella doc Classico supreriore 2018

Valpolicella  doc Classico supreriore 2018

Valpolicella doc Classico supreriore 2018

€ 21,75 Incl. € 3,77 btw
Beschikbaarheid:
100
Levertijd:
1-2 dagen
  • Ons team staat voor u klaar!
  • Klantenwaardering 9.5/10

Valpolicella Classico Superiore
Doc

een superieure Valpolicella van grote complexiteit en elegantie die de meer dan honderdjarige familietraditie erft. De stijl is consistent met de typische uitdrukking van de drie Corvina-, Rondinella- en Corvinone-druiven en met het terroir van het gebied. Aan het einde van de gisting wordt de verkregen wijn overgebracht naar de grote eikenhouten vaten van onze historische kelder, waar hij een jaar rijpt voordat hij wordt gebotteld.

Valpolicella Superiore is helder robijnrood van kleur. Intense bloemige aroma's en hints van kersen, bosbessen, bramen en viooltjes en met kruidige hints van kaneel, vanille en peper. De grote drinkbaarheid, de goede zuurgraad en de lange en fruitige afdronk geven elegantie en structuur aan deze wijn.

classificatie
Valpolicella Classico Superiore

productie filosofie
Deze Valpolicella Classico verkregen met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken die het een uniek en onmiddellijk herkenbaar karakter geven. Het vertegenwoordigt de volledige uitdrukking van de Veronese wijntraditie en vernieuwt zo de meer dan honderdjarige geschiedenis van de familie.


bodemsamenstelling
Heuvelachtige, kleiachtige - kalkrijke grond


druivensoort
Corvina 75%, Rondinella 10%, Corvinone 15%

oogst tijd
Eind september


Wijnstokken
Guyot - 5600 planten / ha

plantjaar1991/1993


oogst, vinificatie en veroudering
In Arbizzano di Negrar in het Classica-gebied, met een oogst die volgt op die van Amarone, worden de druiven voor de Valpolicella half oktober met de hand geplukt. De druiven worden geperst, koud geweekt en gefermenteerd gedurende ongeveer 25-30 dagen bij een gecontroleerde temperatuur met dagelijks ponsen. Na gisting wordt de wijn overgebracht naar grote eikenhouten vaten waar malolactische gisting plaatsvindt. Na 12 maanden rijping wordt het eindelijk gebotteld.


Santa Maria landgoed door Gaetano Bertani 13,5% VOL.


SERVEERTEMPERATUUR 15 ° -18 ° C
Serveren bij Vleesgerechten, kazen van gemiddelde leeftijd

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Tags

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Tags

Schrijf een recensie

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Blijf op de hoogte van Vino & Zo nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief