← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen

Genieten van Wijn. Tips, verhalen, recepten, kortom misschien wel alles over wijn.

Published on 5 march, 2021 Door Peter
Genieten van Wijn. Tips, verhalen, recepten, kortom misschien wel alles over wijn.

 

De familie Bertani

Een traditie van innovatie in Wijn.

De familie naam Bertani is verbonden aan een eeuwenlange deskundigheid op het gebied van wijn productie. Toen broers Gaetano en Giovan Battista Bertani, aan het begin van de laatste helft van de negentiende eeuw een nieuw vakmanschap vormden, bouwden ze al op hun gevestigde wijncultuur. Officiële documenten vanaf het midden van de 15e eeuw getuigen al van activiteiten van de Bertani familie in de regio Valpolicella. De gebroeders Bertani hebben een diepe eerbied voor traditie en liefde voor het land gecombineerd met commercieel onderlegde en innovatieve gedrevenheid in zowel de productie- als de teeltgebieden. Ze hebben een onderneming gebouwd die uniek is voor die tijd in de Veneto. Met een vooruitziende geest introduceerden ze revolutionaire wijnbouwtechnieken ontwikkeld door landbouwingenieur Jules Guyot, technieken waardoor Gaetano Bertani werd beïnvloed tijdens zijn jaren van politieke ballingschap in Frankrijk vanwege zijn actieve rol in de Italiaanse vereniging van personen tegen het Oostenrijkse rijk.

 De broers Bertani werden de eerste in de regio die op grote schaal Veronese-wijnen, zoals Valpolicella Ripasso, Recioto en Soave, bottelden en verkochten. Een hoge product kwaliteit en nieuwe wijntechnieken - de Guyot-methode, alsmede innovaties zoals de De Ripasso-methode, waarbij een tweede gisting van de Valpolicella ontstaat ​​gebruikmakend van Recioto-druivenschillen, heeft Gaetano en Gian Battista hun markt gestaag uitgebreid naar Groot-Brittannië, Duitsland en de Verenigde Staten, en erkenning gewonnen door wijnbouwwedstrijden, zowel nationaal als internationaal.

Verdere verbeteringen in fijne wijnbouw kwamen met de Italiaanse eenwording. De broers Bertani leverden hun eigen bijdragen aan de nieuwe Republiek door middel van politiek werk op zowel lokaal als nationaal niveau. Zoals het ambt van Burgemeester van Quinto en als leden van het Parlement in de vroege dagen van de Regno d'Italia. Hun steun bleef de hele volgende eeuw standvastig terwijl het gezin zich bleef onderscheiden vanwege hun toewijding aan kwaliteit. Het duurzame streven van de broers naar uitmuntendheid door innovatie gekoppeld aan een onwrikbaar respect voor traditie kwam halverwege de 20e eeuw tot bloei  met de overname van Villa Mosconi. De toepassing van geavanceerde teelt- en vinificatietechnieken op dit prachtige landgoed in het hart van de Valpolicella met  weelderige wijngaarden die tot de beste van de regio Veneto worden gerekend, leidde tot de introductie van de term "Amarone", bedacht in 1936 in de  kelders van het villacomplex in verwijzing naar een wijn die de familie Bertani sinds het begin van de twintigste eeuw produceerde onder de naam "Recioto Secco". De meest intense van de Veronese wijnen, Amarone blijft nauw verbonden met het grondgebied en is bovendien een van de meest gewaardeerde wijnen ter wereld.

Tegenwoordig handhaven Gaetano Bertani, achterkleinzoon van de oprichter en zijn zonen, Giovanni en Guglielmo, de familietraditie en filosofie. In het laatste kwart van de vorige eeuw werd Gaetano Bertani een van de eerste wijnboeren in Italië die plantmethodes met hoge dichtheid toepaste, internationaal erkende productietechnieken toepaste en daarbij nieuwe labels van een excellentie creëerde die een delicate balans tussen de klassieke Bertani-familiestijl en de nieuwste ontwikkelingen in de enologische technologie. Op deze manier werden de Merlot Decima Aurea, de Chardonnay Torre Pieve, de Soave Lepia Doc en de Pràgal geboren. Ze voegen zich bij de meer "klassieke" fijne wijnen uit de regio, zoals de Valpolicella Ripasso Superiore en de Amarone Classico della Valpolicella.

Momenteel zijn de bedrijven van Gaetano Bertani en Sons Winery samengesteld uit eigenschappen en wijngaarden in drie verschillende valleien van de Veronese grondgebied -Valpolicella, de Illasi-vallei en de Valpantena- met twee belangrijke plaatsen voor wijnbereidingsactiviteiten, waaronder vinificatie, veroudering en botteling op het landgoed in Colognola ai Colli en de villa in Negrar, Valpolicella. Nu in zijn zesde generatie, blijft de Bertani-onderneming in de traditie van een van de oudste wijnbouwfamilies in Italië, met een stevig opgebouwde geschiedenis van uitmuntendheid en de expertise die voortkomt uit onvermoeibare inspanningen door de eeuwen heen om passie en vaardigheden te mengen met de kracht van het verleden.

 

 

 

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden